Betaalkaarten En Kredietkaarten

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van betaalkaarten?

Veel mensen hebben een voorkeur voor het gebruik van creditcards en betaalpassen in plaats van contant geld, en als gevolg daarvan is het aantal kaartuitgevende bedrijven in de loop der jaren enorm toegenomen. Betaalkaarten en pinpassen zijn tegenwoordig bijzonder populair en veel consumenten nemen ze graag over naar hun bankrekening in plaats van contant geld bij zich te hebben. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom ze zo populair zijn geworden: gebruikers hebben toegang tot geld bij geldautomaten of bij terminals in het buitenland dankzij de wereldwijde internetconnectiviteit.

Met dit gezegd, zou het relatief eenvoudig moeten zijn om de aantrekkingskracht te zien die het hebben van betaalkaarten biedt. Consumenten die producten of diensten kopen met een creditcard, zijn echter verantwoordelijk voor een bepaald bedrag aan rente op aankopen die nog niet zijn gedekt door het saldo van hun creditcard, en deze rentevoet zal van verschillende factoren afhangen. Ten eerste wordt, net als bij elk ander type lening of creditcard, het rentetarief gebaseerd op het vermogen van de kaartmaatschappij om hun investering terug te verdienen, inclusief rentekosten en financieringskosten van elke gemaakte verkoop. Er zijn ook andere factoren die een rol spelen bij het bepalen van de rentevoet, zoals de voorwaarden van het contract tussen de klant en het kaartbedrijf.

Enkele van de andere factoren die van invloed zijn op het bepalen van de rentetarieven, zijn afhankelijk van het type kaart en de aanbieder van de kaart, die opnieuw wordt bepaald door de aard van de transactie die wordt uitgevoerd en door andere factoren, zoals de financiële geschiedenis van de consument. . In de meeste gevallen kunnen consumenten een lagere rente krijgen als ze elke maand een saldo aflossen, en degenen die hun saldo aflossen, krijgen vaak een lager tarief omdat ze hun saldo kunnen afbetalen en dus minder rentebetalingen zullen betalen. elke maand. In sommige gevallen kunnen consumenten een rentetarief van nul procent krijgen als ze hun saldo binnen zeer korte tijd afbetalen. Dit zijn allemaal factoren die de kaartuitgever zal gebruiken om te bepalen of ze de consument extra kosten in rekening brengen voor te late betalingen, en het rentetarief is het maximale bedrag dat de uitgever in rekening zal brengen voor de standaardbetaling.

Voor creditcardhouders is het bij sommige soorten kaarten mogelijk dat de gebruiker geen geld overmaakt tussen banken of creditcardrekeningen, en als gevolg daarvan kunnen ze het moeilijk vinden om aankopen te doen op verschillende locaties zonder kosten te maken. Een andere factor die de rentetarieven bepaalt, is de verhouding tussen de schuld en het inkomen van de consument, het percentage van het inkomen van de consument dat naar het verschuldigde bedrag gaat, en de verhouding tussen de schuld en het inkomen. De consumentenschuld is in deze verhouding doorgaans hoger dan het beschikbare inkomen, maar dit kan ook worden beïnvloed door een aantal factoren, zoals het inkomensniveau van de consument.

Creditcards zijn een uitstekende manier om iemands financiële zekerheid te vergroten en om iemands creditcard te beschermen tegen de gevolgen van inflatie. Veel mensen geven er de voorkeur aan hun kaart te gebruiken om aankopen te doen in gebieden waar ze niet fysiek een storting op een bankrekening kunnen doen, wat een van de redenen is waarom ze ervoor kiezen om de kaarten in de eerste plaats te gebruiken. Een van de andere grote voordelen van het gebruik van een creditcard is dat ze u meer flexibiliteit geven bij het soort uitgaven dat u doet. Met een bankpas kunt u elke gewenste vorm uitgeven: van een dure lunch meenemen tot winkelen in een vliegtuig of aankopen doen in lokale winkelcentra die niet aan omzetbelasting zijn onderworpen, die beide kunnen helpen uw credit score te beschermen.

De belangrijkste reden dat betaalkaarten door consumenten vaak als 'veilig' worden beschouwd, is omdat ze gemak bieden bij het kopen van producten of diensten waarvoor een aanbetaling op een bankrekening of op een creditcard vereist is, of een belofte om het saldo in een vooraf bepaalde hoeveelheid tijd. Als ze correct worden gebruikt, bieden creditcards en betaalpassen de consument de mogelijkheid om hun kaart op verschillende manieren te gebruiken zonder een aanzienlijk bedrag te riskeren. De meeste kaarten bevatten functies waarmee de consument kaartjes kan kopen, online services kan krijgen en leningen kan aanvragen bij verschillende bedrijven. Betaalkaarten geven de consument ook de keuze tussen het aflossen van hun schuld en het elke maand volledig betalen van het volledige saldo, zodat de consument het maximale uit zijn creditcard of pinpas kan halen.

Ook interessant

Financieel

Aan de andere kant kan een openbare financiële onderneming, ook wel een openbaar bedrijf genoemd, een verscheidenheid aan overheidsvoorschriften hebb ...

Lees verder

Banken

Dit evenement gewezen op de gevaren van het zijn een particulier als het gaat om de behandeling van de financiering en de rijkdom van de natie. Men k ...

Lees verder

Incasso En Factoring

De brief zal een clausule van late betaling. Deze clausule stelt dat als de klant niet in slaagt om de schuld te betalen binnen de gestelde termijn, ...

Lees verder