Waarom Zijn De Drankjes Een Belangrijk Onderdeel Van Onze Voeding?

Dranken worden ingedeeld in twee categorieën, namelijk de vloeibare levensmiddelen en vast voedsel. In dit artikel zullen we het vloeibare voedsel dranken te bespreken en wat hen onderscheidt van de andere dranken. Om te beginnen, laten we de verschillen tussen de vloeibare levensmiddelen en vast voedsel te bespreken.

Eten is eetbaar voedsel bestemd voor menselijke consumptie. Bovendien, voedsel dient als een onderdeel van ons voedingspatroon voeding. Bovendien zijn verschillende voedingsmiddelen vervullen verschillende functies. Bekende voorbeelden van vloeibare levensmiddelen zijn melk, sap, thee, koffie en warme chocolademelk. Zij zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieën fruit, groente en zuivelproducten. Fruit vloeistoffen omvatten limonade, jus d'orange, aardbei, sinaasappel sorbet en watermeloen. Plantaardige vloeistoffen omvatten water, sojasaus, zure room, sojamelk, ingeblikte groenten en salade dressing.

Zuivel vloeistoffen worden opgemaakt melk, kaas, boter, yoghurt, karnemelk, geitenmelk en afgeroomde melk. Deze zuivelproducten een perfecte combinatie van eiwit en calcium en is bekend dat de meest voedzame drank zijn. Andere dranken uit zuivelproducten ijs, yoghurt en boter.

Het vloeibare voedsel dranken niet altijd calorieën bevatten. Echter, zijn ze meestal geladen met suiker, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Sommige populaire vloeibaar voedsel drinken zijn sinaasappelsap, sojamelk, oranje sorbet, frisdrank en sportdranken. Het vloeibare voedingsmiddel drinken zijn zeer voedzaam, die grote hoeveelheden calcium, kalium, eiwitten en vitaminen en mineralen.

Er zijn veel vloeibare levensmiddelen en niet-zuivel voedingsmiddelen die veel vezels en voedingsstoffen te hebben en zijn perfect voor mensen die op een caloriearm dieet. Onder hen zijn magere yoghurt met live actieve culturen die slechte bacteriën te bestrijden bevat; bonen, peulvruchten, noten, magere melk en vers fruit en groentesappen. Naast fruit, peulvruchten, noten, yoghurt en sojamelk bieden ook een goede bron van eiwitten en mineralen.

Hoewel het belangrijk is om te eten van de juiste soorten voedsel om een ​​gezond dieet, het is niet genoeg. Het wordt aanbevolen om vloeibaar voedsel drinken mee te nemen, omdat deze zijn lager in calorieën, dus je gezond kunt blijven zonder smaak en aroma te offeren. Bovendien zijn deze drankjes zijn veel gezonder dan gewone drankjes gemaakt van groenten en fruit.

Het drinken van dranken die zijn gezoet met suiker zijn meestal hoog in calorieën. Het wordt aanbevolen om het drinken van dranken zoals koffie, thee, en suikerhoudende frisdranken te vermijden. Ook het drinken van dranken die grote hoeveelheden cafeïne, zoals thee, zijn ongezond.

Voor die mensen die willen hun inname van dranken die rijk zijn aan calorieën te verminderen, een substituut drankje is om fruit of groenten te nemen. Dit zal u helpen om een ​​gezond dieet te houden. Afgezien van het feit laag in calorieën, fruit en groenten zijn ook rijk aan vezels en voedingsstoffen. Het drinken van een glas water per dag bij de maaltijd zal ervoor zorgen dat uw spijsvertering werkt efficiënt.

Kortom, er zijn verschillende soorten drankjes beschikbaar in de markt, en elk drankje heeft zijn eigen functie. Vloeibaar voedsel drankjes zijn de meest voedzame en ze zijn een grote bron van energie, terwijl de andere dranken zijn voornamelijk suiker gevuld en zijn niet zo voedzaam. Met het oog op een gezonde voeding hebben, wordt voorgesteld om caloriearme drankjes te kiezen en eet gezond fruit, groenten en volkoren granen. Bij het drinken van enige vorm van drankjes, is het best om uw arts te raadplegen.

Ook interessant

Food beverages

Wat zijn voedseldranken?Voedseldranken staan ​​bekend als vloeistoffen die alleen voor menselijke consumptie bedoeld zijn. Het omvat frisdranken, vru ...

Lees verder

Dranken

Waarom Zijn De Drankjes Een Belangrijk Onderdeel Van Onze Voeding?Dranken worden ingedeeld in twee categorieën, namelijk de vloeibare levensmiddelen e ...

Lees verder

Voeding

Eiwit is de sleutel tot een goede workout plan. Wat dit betekent is dat uw dieet voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten moet bevatten. Eieren, v ...

Lees verder