De metalen platen van de up servers zijn niet zwaar, maar ze kunnen gemakkelijk dragen een groot deel van de gewicht van de producten die moeten worden verwerkt en vervoerd. Een leuke functie van roestvrij staal up servers is dat ze gemakkelijk te reinigen. Het is ook vrij van roest en andere problemen die andere vormen van verwarming meer te lijden onder.

Sommige van de beste voordelen van het gebruik van roestvrij staal up servers zijn dat zij gemakkelijk kunnen worden gereinigd en onderhoudsvrij. De platen van de up servers zijn gemaakt van chroom-legeringen, waardoor ze gemakkelijk te reinigen. Het andere type van deze apparatuur bestaat uit koperlegeringen. De platen van koper upservers niet moeilijk te reinigen. Sommige van de dingen die koper up servers hebben die hen zeer duurzaam is dat ze hebben een uitstekende weerstand tegen corrosie en een grote weerstand tegen hitte.

Het nadeel van het gebruik van roestvast staal servers is dat ze zeer gevoelig voor stof kan zijn. Het kan worden beïnvloed door wordt opgeslagen op niet-stoffige plaatsen. Echter, sommige industriële kachels gemaakt van dit materiaal de hitte te weerstaan ​​beter dan anderen.

Er zijn andere types van roestvrij staal tot servers die worden gebruikt bij de productie van stoom turbines en dergelijke industriële processen. Deze zijn algemeen bekend als industriële stoomketels. Ze zijn gemaakt van stalen platen en ze worden genoemd stalen ketels.

.